Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

LEZEN EN SPELLEN

Moeilijkheden met lezen en spellen kunnen problemen geven met veel schoolse taken.

Veel lees- en spellingsproblemen vinden hun oorsprong in problemen met de spraak- en de taalontwikkeling. Denk hierbij aan het horen en herkennen van ons klanksysteem, het omzetten van klanken naar letters, het kunnen onthouden van alles wat je hoort en dan ook nog in de juiste volgorde.

Uit vele onderzoeken weten we inmiddels dat kinderen met een spraaktaalprobleem een hoger risico lopen op het ontwikkelen van lees- en spellingsproblemen. Hier zijn wij als logopedist in een vroeg stadium op bedacht en voorbereid.

De logopedist is deskundig op deze spraak en taal gebieden en onderscheidt zich daarmee van andere beroepsgroepen die zich met lees- en spellingsproblemen (waaronder dyslexie) bezig houden, bijvoorbeeld orthopedagogen en remedial teachers.

In de behandeling wordt nauw samengewerkt met de ouders en de school van het kind.

Logopedie Oost is specialist in:

 

Logopedie Oost is lid van de Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie en staat geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

 

Logopedie OOST
Copyright © 2020 Logopedie OOST
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren